Филмско стваралаштво

970704_487107331362763_588516688_nДечје филмско стваралаштво пружа могућност децентрализације културе која је махом, нажалост, стационирана у великим центрима. Расписивањем међународног конкурса за децу основношколског израста, пружамо прилику и деци из најудаљенијих малих места да се опробају у филмском стваралаштву.

Занимљивим темама дајемо прилику широј дечјој популацији  да упозна друге делове земље и регионе и да уоче колико су њихове приче међусобно сличне, али и да ли су и у којој мери различите.

Сви учесници и поштоваоци Дечјег васкршњег сабора су сведоци стварања нове филмске публике и ширења филмске културе и њене важности за образовање младих, како у нашој земљи, тако и у региону.

954809_404710046309922_1585745380_nДа би ученици узели учешће у филмском стваралаштву потребно је да обраде тему конкурса, која се мења сваке године, у форми кратког филма у трајању до 4 минута.

Дечји кратки филм може да буде снимљен мобилним телефоном или камером. Обавезно  је да са видео клипом буде комбинован текст, слика и звук које је лично аутор забележио. Филм не сме да подсећа на PowerPoint са низом фотографија, него мора да буде аутентичан филмски запис.  Дозвољено је  коришћење сегмената музике, филма и  текста других аутора уз ОБАВЕЗНО навођење извора на крају филма;

Сви клипови морају имати исти назив: «Огњиште у искри сећања у част Дечјег васкршњег сабора». Учешће је појединачно, искључиво један аутoр-један филм; Аутор клипа има ментора који одговара за аутентичност филма.

Комисија за избор најбољег дечјег кратког филма има 3 члана Чланове по позиву Решењем именује аутор смотре. Чланови међусобно бирају председника Комисије који води и потписује Записник. Чланови Комисије праве свој ужи избор и почиње заједнички рад Комисије на избору најбољег кратког филма. Сачињава се записник који се предаје аутору смотре.

Критеријуми за избор најбољег дечјег кратког филма:

Бира се један најбољи филм (1. место) на основу следећих критеријума:

  • одговор на задату тему-оригиналност текста,
  • глума,

Избор најбољег дечјег кратког филма потврђује се већином гласова чланова Комисије (најмање 3 гласа).

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: